Odliczamy dni do najbardziej szalonej nocy w roku! A będzie ona wyjątkowa z wielu powodów. Przygotowaliśmy dla Państwa kolację degustacyjną składającą się z 5 dań, a inspiracją do stworzenia tego zestawu były kolacje sylwestrowe odbywające się we wrocławskich hotelach i restauracjach w okresie między 1905 a 1928 rokiem. Dr Grzegorz Sobel, największy znawca kulinarnej historii Wrocławia, pomógł nam sięgnąć do przeszłości i odnaleźć gazety oraz materiały z tamtego okresu, dzięki którym będziemy mogli razem przenieść się w czasie.
Nie moglibyśmy jednak pozostawić tych smaków bez równie wyjątkowej oprawy. Wyselekcjonowaliśmy najlepsze gatunki musujących win, które są produkowane metodą szampańską. Oczywiście ich dobór nie jest przypadkowy – są idealnie sparowane z każdym daniem.
Nie zabraknie również niespodzianek! Czeka na Was zaskakujący deser, który będzie przygotowany na Państwa oczach w formie live cooking, a wieczór zakończymy wspólnym szablowaniem butelki szampana oraz noworocznym toastem na tarasie, z widokiem na Pergolę.
Czym jednak byłaby kolacja bez odpowiedniej aranżacji? Zadbamy o każdy detal, muzykę, atmosferę, show i uśmiech!
Bardzo nam zależy, aby każdy z Was celebrował tę noc w swoim stylu, więc przygotowaliśmy kilka opcji:
KOLACJA DEGUSTACYJNA & WINE PAIRING to selekcja 5 dań degustacyjnych z dopasowanym winem musującym oraz kieliszkiem szampana. Dla tych, którzy preferują skupić się na smaku potraw, dajemy możliwość wymiany zestawu degustacyjnych win na butelkę Gost-Art Cuve. Cena: 550 zł | os.
KOLACJA DEGUSTACYJNA to selekcja 5 dań degustacyjnych z kieliszkiem szampana serwowanym o północy podczas wspólnego toastu. To opcja dla Gości, którzy preferują spokojne świętowanie bez alkoholu. Cena: 360 zł | os.
KOLACJA GRUPOWA to wspólne ucztowanie w stylu food-sharing w Sali VIP. Przygotowaliśmy selekcję zimnych i ciepłych przekąsek serwowanych na paterach oraz kieliszek szampana o północy. Cena: 290 zł | os (przy min. 6 os.)
Zapraszamy również na sylwestrowy lunch – restauracja w tym dniu będzie dla Was otwarta w godzinach 13:00 – 17:00 z pełną ofertą a’la carte!
Rezerwacja: 71 347 50 30 | restauracja@halastulecia.pl