Kolacja Tutejsze w Restauracji Tarasowej | 26 X 2023

Zapraszamy na czwartą edycję kolacji degustacyjnych Tutejsze, która tym razem odbędzie się u gospodarzy projektu, czyli w Restauracji Tarasowej w czwartek 26.10.2023 r.

W kuchni spotka się aż ośmiu szefów kuchni z topowych wrocławskich (i jednej poznańskiej) restauracji. Zaskoczą Państwa swoimi interpretacjami dań i przygotują sześciodaniową kolację na bazie regionalnych produktów. Przygotowaliśmy również specjalną selekcję win.

Głównym założeniem projektu Tutejsze jest promocja wrocławskiej gastronomii i smaków regionu. W październikowej edycji skorzystamy z wyrobów aż 14 lokalnych producentów! W menu znajdziecie Państwo m.in. dziczyznę z Koła Łowieckiego im. Św. Huberta we Wrocławiu, sery Ślubowskie i Łomnickie, żurek na zakwasie z Kiszonych Specjałów, pieczywo własnego wyrobu, ekologiczne warzywa i wiele innych, wybitnej jakości pozycji. Nie zabraknie też propozycji dla wegetarian.

Najbliższą kolację przygotują dla Państwa:

Małgorzata Karkocha, Rafał Borys | IDA kuchnia i wino

Kamil Stefanów | OdNowa Bistro

Arkadiusz Kruszik | Dinette

Igor Arent-Rabiej | Craft Restauracja

Katarzyna Daniłowicz | Restauracja Tarasowa – Hala Stulecia

Michał Wester | Restauracja Tarasowa – Hala Stulecia

Adam Adamczak | Concordia Taste

MENU 26 X 2023

Zimne nóżki od Nowickiego | brzeczka z Browaru Stu Mostów

Metka rybna – wędzony pstrąg z Raju Pstrąga | kawior z Zielenicy

„Pasztetowa” grzybowa | grzyby z dolnośląskich lasów | warzywa z Milejowego Pola

Kamil Stefanów – OdNowa Bistro

Bulwy z węgla | grzybowy blanquette | bundz wędzony ze Ślubowa | pszenno-żytni zakwas

Igor Arent-Rabiej – Craft Restauracja

Żurek na zakwasie od Kiszonych Specjałów | pieczony ziemniak | majeranek | grzyby

Małgorzata Karkocha, Rafał Borys – IDA kuchnia i wino

Pyra z Gzikiem | babka ziemniaczana | twaróg z gospodarstwa w Krajkowie

Adam Adamczak – Concordia Taste

Dziczyzna z koła St. Hubertus | ziemniaki z ogniska | owoce lasu

Katarzyna Daniłowicz, Michał Wester – Restauracja Tarasowa

Sery z Łomnicy | pigwa | śliwka | gryka

Arkadiusz Kruszik – Dinette

Petit four

Katarzyna Daniłowicz – Hala Stulecia

Zapraszamy do rezerwacji stolików:

restauracja@halastulecia.pl
+48 71 347 50 30

Rezerwuj


Rezerwacja