Zapraszamy na czwartą edycję kolacji degustacyjnych Tutejsze, która tym razem odbędzie się u gospodarzy projektu, czyli w Restauracji Tarasowej w czwartek 26.10.2023 r.
W kuchni spotka się aż ośmiu szefów kuchni z topowych wrocławskich (i jednej poznańskiej) restauracji. Zaskoczą Państwa swoimi interpretacjami dań i przygotują sześciodaniową kolację na bazie regionalnych produktów. Przygotowaliśmy również specjalną selekcję win.
Głównym założeniem projektu Tutejsze jest promocja wrocławskiej gastronomii i smaków regionu. W październikowej edycji skorzystamy z wyrobów aż 14 lokalnych producentów! W menu znajdziecie Państwo m.in. dziczyznę z Koła Łowieckiego im. Św. Huberta we Wrocławiu, sery Ślubowskie i Łomnickie, żurek na zakwasie z Kiszonych Specjałów, pieczywo własnego wyrobu, ekologiczne warzywa i wiele innych, wybitnej jakości pozycji. Nie zabraknie też propozycji dla wegetarian.
Najbliższą kolację przygotują dla Państwa:
Małgorzata Karkocha, Rafał Borys | IDA kuchnia i wino
Kamil Stefanów | OdNowa Bistro
Arkadiusz Kruszik | Dinette
Igor Arent-Rabiej | Craft Restauracja
Katarzyna Daniłowicz | Restauracja Tarasowa – Hala Stulecia
Michał Wester | Restauracja Tarasowa – Hala Stulecia
Adam Adamczak | Concordia Taste
MENU 26 X 2023
Zimne nóżki od Nowickiego | brzeczka z Browaru Stu Mostów
Metka rybna – wędzony pstrąg z Raju Pstrąga | kawior z Zielenicy
„Pasztetowa” grzybowa | grzyby z dolnośląskich lasów | warzywa z Milejowego Pola
Kamil Stefanów – OdNowa Bistro
Bulwy z węgla | grzybowy blanquette | bundz wędzony ze Ślubowa | pszenno-żytni zakwas
Igor Arent-Rabiej – Craft Restauracja
Żurek na zakwasie od Kiszonych Specjałów | pieczony ziemniak | majeranek | grzyby
Małgorzata Karkocha, Rafał Borys – IDA kuchnia i wino
Pyra z Gzikiem | babka ziemniaczana | twaróg z gospodarstwa w Krajkowie
Adam Adamczak – Concordia Taste
Dziczyzna z koła St. Hubertus | ziemniaki z ogniska | owoce lasu
Katarzyna Daniłowicz, Michał Wester – Restauracja Tarasowa
Sery z Łomnicy | pigwa | śliwka | gryka
Arkadiusz Kruszik – Dinette
Petit four
Katarzyna Daniłowicz – Hala Stulecia
Zapraszamy do rezerwacji stolików:
restauracja@halastulecia.pl
+48 71 347 50 30