Katarzyna Daniłowicz | Executive chef
Wrocławianka i zwyciężczyni 4. edycji Top Chef, Kobieta Szef 2017 roku przewodnika Gault&Millau, laureatka licznych konkursów kulinarnych (m.in. Kulinarny Puchar Polski, Trendy Chef, Primerba Cup, Młody Kreator Sztuki Kulinarnej). Architektka i kucharka z wykształcenia i zamiłowiania. Ukończyła Wydział Architektury i Urbanistyki Politechniki Wrocławskiej oraz Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu. Jest autorką kulinarnej koncepcji Restauracji Tarasowej i wraz z załogą Hali Stulecia obecnie intensywnie pracuje nad nową odsłoną całej gastronomii kompleksu.
Michał Wester | Szef kuchni
Choć to Kasia jako Executive Chef czuwa nad całością konceptu, to Michał odpowiada za kuchnię oraz wdrażanie kreatywnych pomysłów Kasi i całego zespołu w życie. No i Michał "składa najładniejsze talerze" - kompozycja i dbałość o detale są u niego zawsze na pierwszym miejscu. Z Kasią znają się i pracują razem od ponad 10 lat. Najpierw współpracowali w Mennicza Fusion, potem Michał dołączył do załogi Olszewskiego 128, autorskiego konceptu Kasi. Michał w międzyczasie pod okiem Andrea Camastry odbył staż w gwiazdkowym Senses. Sporo nauczył się też od Marcina Popielarza i Rafała Koziorzemskiego podczas pracy w gdyńskim Białym Króliku. Po powrocie w rodzinne strony prowadził restaurację Przystań Tu na wrocławskim Ołtaszynie.
Tomasz Biliczak | Szef cukierni
Jest kucharzem, ale ze specjalizacją cukierniczą i co najważniejsze – sporym doświadczeniem. Dotychczas pracował m.in. w takich miejscach jak Ragu, Napa czy Mennicza Fusion. Można go też kojarzyć ze wszystkiego, co kulinarnie działo się wokół Europejskiej Stolicy Kultury 2016 – to Tomek odpowiadał m.in. za wszystkie lokalne cuda, które można było zjeść wtedy w Barbarze. Tomek to też specjalista od lokalności i pieczywa. Sporo czasu poświęca kawie, zwłaszcza takiej w lokalnym i fair trade’owym wydaniu.
Rezerwacja