
Katarzyna Daniłowicz | Executive chef
Wrocławianka i zwyciężczyni 4. edycji Top Chef, Kobieta Szef 2017 roku przewodnika Gault&Millau, laureatka licznych konkursów kulinarnych (m.in. Kulinarny Puchar Polski, Trendy Chef, Primerba Cup, Młody Kreator Sztuki Kulinarnej).
Architektka i kucharka z wykształcenia i zamiłowiania. Ukończyła Wydział Architektury i Urbanistyki Politechniki Wrocławskiej oraz Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu. Jest autorką kulinarnej koncepcji Restauracji Tarasowej i wraz z załogą Hali Stulecia obecnie intensywnie pracuje nad nową odsłoną całej gastronomii kompleksu.

Michał Wester | Szef kuchni
Choć to Kasia jako Executive Chef czuwa nad całością konceptu, to Michał odpowiada za kuchnię oraz wdrażanie kreatywnych pomysłów Kasi i całego zespołu w życie. No i Michał "składa najładniejsze talerze" - kompozycja i dbałość o detale są u niego zawsze na pierwszym miejscu.
Z Kasią znają się i pracują razem od ponad 10 lat. Najpierw współpracowali w Mennicza Fusion, potem Michał dołączył do załogi Olszewskiego 128, autorskiego konceptu Kasi. Michał w międzyczasie pod okiem Andrea Camastry odbył staż w gwiazdkowym Senses. Sporo nauczył się też od Marcina Popielarza i Rafała Koziorzemskiego podczas pracy w gdyńskim Białym Króliku. Po powrocie w rodzinne strony prowadził restaurację Przystań Tu na wrocławskim Ołtaszynie.

Kamil Chowaniec | Zastępca szefa kuchni
Pochodzi z Pomorza. Pracę w branży zaczynał jednak właśnie we Wrocławiu – w Olszewskiego 128, które prowadziła nasza Executive chef Katarzyna Daniłowicz. Po jakimś czasie wrócił do Trójmiasta i w Sopocie miał okazję doskonalić warsztat u Rafała Koziorzemskiego w Fishermanie i Ivana Sokolyka w Sztuczka bistro.
W Restauracji Tarasowej, oprócz bieżącego nadzorowania pracy kuchni, odpowiada za jakość i powtarzalność, ale powtarzalność w tym najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu. Jego dużą kulinarną zajawką jest chleb.

Michał Jagoda | Manager restauracji
Jest absolwentem Uniwersytetu Ekonomicznego na kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji. Wcześniej pracował m.in. w Food Art Gallery, gwiazdkowym Senses, a największe doświadczenie w zarządzaniu zdobył we wrocławskim Hotelu Monopol, gdzie był managerem gastronomii.
W Restauracji Tarasowej czuwa nad jej bieżącym funkcjonowaniem, zarządza zespołem i dba o całość customer experience. Michał to oczywiście pasjonat jedzenia, ale przede wszystkim miłośnik win. Posiada certyfikat WSET oraz należy do Stowarzyszenia Sommelierów Polskich.

Maja Roszyk | Kierownik sali
Urodziła się we Wrocławiu i tu się wychowała. Pracę w gastronomii zaczęła w Olszewskiego 128. Potem zdobywała doświadczenie m.in. w gdyńskim Białym Króliku i Brasserie Warszawska. Jako kierownik sali Maja odpowiada za przebieg serwisu i zadowolenie gości.
Obecnie szkoli i wdraża zespół kelnerów Restauracji Tarasowej. Maja wolny czas wykorzystuje na zwiedzanie. Każda podróż to dla niej okazja do odkrycia nowych smaków i połączeń. Uwielbia naturalne, organiczne i ambitne wina oraz szampana. A jeśli szampan, to wiadomo, że ostrygi!

Tomasz Biliczak | Szef cukierni
Jest kucharzem, ale ze specjalizacją cukierniczą i co najważniejsze – sporym doświadczeniem. Dotychczas pracował m.in. w takich miejscach jak Ragu, Napa czy Mennicza Fusion. Można go też kojarzyć ze wszystkiego, co kulinarnie działo się wokół Europejskiej Stolicy Kultury 2016 – to Tomek odpowiadał m.in. za wszystkie lokalne cuda, które można było zjeść wtedy w Barbarze.
Tomek to też specjalista od lokalności i pieczywa. Sporo czasu poświęca kawie, zwłaszcza takiej w lokalnym i fair trade’owym wydaniu.

Wojciech Sito | Sommelier
Pochodzi z Podkarpacia. Choć początkowo wszystko wskazywało, że zajmie się aktorstwem, to ostatecznie wybrał gastronomię i sommelierstwo. Zaczynał w Radisson Blu, ale to w trakcie pracy w Hotelu Monopol rozwinął warsztat i został Head sommelierem.
Zwycięzca Grand Prix Dolnośląskich Sommelierów 2019. Uczestnik Mistrzostw Polski Sommelierów. Posiada certyfikat Międzynarodowego Stowarzyszenia Sommelierów (A.S.I.).

Paweł Leśniak | Kierownik baru
To on rządzi za prawdopodobnie najpiękniejszym barem we Wrocławiu. I ma ku temu niezłe papiery! Liczne kursy, szkolenia, w tym sommelierskie (WSET), menadżerskie i oczywiście barmańskie. Doświadczenie zdobywał między innymi w gwiazdkowym Senses, a w Hotelu Monopol najpierw był szefem sali, a następnie szefem baru.