Tutejsze w Restauracji Tarasowej | 22 XI 2022

W pierwszej edycji projektu Tutejsze na jednej kuchni spotykają się największe nazwiska wrocławskiej gastronomii:

  • Katarzyna Daniłowicz | Hala Stulecia
  • Michał Wester | Restauracja Tarasowa
  • Justyna Słupska-Kartaczowska
  • Łukasz Budzik | Mennicza Fusion
  • Mariusz Kozak | Hotel Monopol
  • Karol Sankowski | Przystań & Marina

Mistrzowie kuchni przygotują 5-daniową kolację degustacyjną, podczas której królować będą lokalne produkty z Wrocławia i okolic. Smak każdego dania dopełni starannie dobrane wino, oczywiście z polskich winnic, oraz odpowiedni koktajl, przygotowany na bazie autorskich receptur Szefa Baru Restauracji Tarasowej. Wyjątkową atrakcją jest również możliwość rezerwacji miejsca przy barze, przy którym w idei live cooking zostaną przygotowane wybrane dania.

MENU I kolacja degustacyjna

Przekąski

ptyś z kaszanką od Ciuły | kiszona czerwona kapusta

pstrąg | jogurt kozi z Sernicy Dolnośląskiej

ziemniaki | słonina od Nowickiego

Katarzyna Daniłowicz – Hala Stulecia

*

tarta grzybowa | lejkowiec dęty | kakao

Łukasz Budzik – Mennicza Fusion

ozór z jelenia | brusznica | chrzan | wędzony kawior z pstrąga z Zielenicy

Karol Sankowski – Restauracja Przystań & Marina

sandacz | sos rakowy | koper

Michał Wester – Restauracja Tarasowa

schab Złotnicki | pigwa | pommes de terre

Justyna Słupska-Kartaczowska

beza | żurawina | rokitnik | gałka muszkatołowa

Mariusz Kozak – Hotel Monopol


Rezerwacja