W pierwszej edycji projektu Tutejsze na jednej kuchni spotykają się największe nazwiska wrocławskiej gastronomii:
- Katarzyna Daniłowicz | Hala Stulecia
- Michał Wester | Restauracja Tarasowa
- Justyna Słupska-Kartaczowska
- Łukasz Budzik | Mennicza Fusion
- Mariusz Kozak | Hotel Monopol
- Karol Sankowski | Przystań & Marina
Mistrzowie kuchni przygotują 5-daniową kolację degustacyjną, podczas której królować będą lokalne produkty z Wrocławia i okolic. Smak każdego dania dopełni starannie dobrane wino, oczywiście z polskich winnic, oraz odpowiedni koktajl, przygotowany na bazie autorskich receptur Szefa Baru Restauracji Tarasowej. Wyjątkową atrakcją jest również możliwość rezerwacji miejsca przy barze, przy którym w idei live cooking zostaną przygotowane wybrane dania.
MENU I kolacja degustacyjna
Przekąski
ptyś z kaszanką od Ciuły | kiszona czerwona kapusta
pstrąg | jogurt kozi z Sernicy Dolnośląskiej
ziemniaki | słonina od Nowickiego
Katarzyna Daniłowicz – Hala Stulecia
*
tarta grzybowa | lejkowiec dęty | kakao
Łukasz Budzik – Mennicza Fusion
ozór z jelenia | brusznica | chrzan | wędzony kawior z pstrąga z Zielenicy
Karol Sankowski – Restauracja Przystań & Marina
sandacz | sos rakowy | koper
Michał Wester – Restauracja Tarasowa
schab Złotnicki | pigwa | pommes de terre
Justyna Słupska-Kartaczowska
beza | żurawina | rokitnik | gałka muszkatołowa
Mariusz Kozak – Hotel Monopol