Przekąski
Legumina szparagowa
26,-
nowalijki | mięta
Wędzony pstrąg
26,-
rabarbar | ogórek
Ogony wieprzowe
26,-
jabłko | koper
Zestaw
72,-
3 przekąsek
Dania pierwsze
Tatar wołowy
58,-
świeca wołowa | ogórek małosolny | żółtko
Serca drobiowe
38,-
kluski | groszek | jus z kurczaka
Zupa szczawiowa
42,-
raki | pierogi rybne | żółtko
Gzik wiosenny
39,-
jajko poszetowe | nowalijki
Tatar z pstrąga
56,-
pstrąg łososiowy | majonez rakowy | migdały
Szparagi
34,-
szczaw | sos berneński | orzech laskowy
Dania drugie
Pierś z kaczki
78,-
botwina | rabarbar | radiccio
Ligawa cielęca
86,-
salsefia | ogony wołowe | aronia
Kolorowe marchewki
54,-
pesto z naci | ser z nerkowca | gremolata
Pstrąg łososiowy
79,-
szparagi | buerre blanc | szczaw
Biodrówka jagnięca
94,-
siedzuń sosnowy | kopytka | czosnek niedźwiedzi
Desery
Paris - Brest
35,-
czekolada | porzeczka | migdały
Sernik
35,-
twaróg | truskawki | mleko
Tarta
35,-
morela | rozmaryn | beza
Dodatki do dań
Pieczywo
18,-
chleb własnego wypieku z mąki od Feszczuka | masło
Menu degustacyjne | Smaki Dawnego Wrocławia
Przywitanie
“Paprykarz” | wędzony pstrąg | pomidor | papryka
Mniejsze
“Chleb i sól” | pieczywo własnego wypieku z mąki od Feszczuka | masło smakowe
Mniejsze
„Udawany pasztet” | pasztet z grzybów | gorczyca | leśne grzyby
Mniejsze
Tatar z marynowanej kaczki | dereń | lubczyk | orzech laskowy
Większe
Marynowana kaczka | tatar z kaczki | dereń | lubczyk | orzechy laskowe
Mniejsze
„Botwina z ryb” | troć wędrowna | chrzan | natka pietruszki | gofr ziemniaczany
Mniejsze
Gęsie pipki | żołądki gęsie | wiśnia | tostowana chałka
Większe
Solony dorsz | kawior z Zielenicy | sos wędzonej śmietany | biała rzodkiew
Mniejsze
“Pigwowiec z wątróbką” | sok z Rezerwatu jabłek | granita z pigwowca | suszona wątróbka
Większe
Sztuka mięsa | glazurowane żebro wołowe od Zaczyka | ziemniak | buraki
Słodkie
Miodownik | miód gryczany | rokitnik
Słodkie
Polskie słodkości
Cena
310,-
menu degustacyjnego
©2025 Hala Stulecia
Polityka prywatności Deklaracja dostępności Klauzule informacyjneProjekt i wykonanie: cięty język