Przekąski
Smażony ziemniak
26,-
wędzona gouda ze Ślubowa | jalapeno
Paprykarz
26,-
wędzony pstrąg z Zielenicy | pomidory | papryka
Pasztet z grzybów
26,-
gorczyca | leśne grzyby
Siekana polska wołowina
26,-
szproty | karmelizowana cebula
Zestaw
72,-
trzy wybrane przekąski
Dania pierwsze
Tatar z marynowanej kaczki
59,-
dereń | lubczyk | orzech laskowy
Gęsie pipki
39,-
gęsię żołądki | konfitura z wiśni | tostowana chałka | sos musztardowy
Żurek grzybowy
42,-
kiełbasa z królika | wędzona śmietana ze Ślubowa | majeranek
Gofry ziemniaczane
36,-
twarożek z sera Ślubowskiego | rzodkiewka | kawior z Zielenicy
Troć wędrowna
46,-
maślanka | ogórek | chrzan | natka pietruszki
Dania drugie
Sztuka mięsa
106,-
glazurowane żebro wołowe od Zaczyka | ziemniak | sałatka z młodych buraczków z chrzanem
Cielęcina
82,-
salsefia | ciastko z wołowiną | marynowany pomidor demi glace
Pieczony seler
52,-
ser z nerkowców | boczniaki w cieście | rodzynki | vege demi glace
Polędwica z dorsza
110,-
krokiety serowe | sos z wędzonej śmietany | kawior z pstrąga z Zielenicy | biała rzodkiew
Biodrówka jagnięca
94,-
rydze z patelni | kopytka | cebulka perłowa | gorczyca | demi glace
Desery
Miodownik
35,-
miód gryczany | rokitnik
Ekler
35,-
konfitura wiśniowa | amaretto | ciemna czekolada
Sernik na "tłuściochu" z Wańczykówki
35,-
czekolada | cytrusy
Dodatki do dań
Pieczywo
16,-
chleb własnego wypieku z mąki od Feszczuka | masło
Menu degustacyjne | Smaki Dawnego Wrocławia
Przywitanie
“Paprykarz” | wędzony pstrąg | pomidor | papryka
Mniejsze
“Chleb i sól” | pieczywo własnego wypieku z mąki od Feszczuka | masło smakowe
Mniejsze
„Udawany pasztet” | pasztet z grzybów | gorczyca | leśne grzyby
Mniejsze
Tatar z marynowanej kaczki | dereń | lubczyk | orzech laskowy
Większe
Marynowana kaczka | tatar z kaczki | dereń | lubczyk | orzechy laskowe
Mniejsze
„Botwina z ryb” | troć wędrowna | chrzan | natka pietruszki | gofr ziemniaczany
Mniejsze
Gęsie pipki | żołądki gęsie | wiśnia | tostowana chałka
Większe
Solony dorsz | kawior z Zielenicy | sos wędzonej śmietany | biała rzodkiew
Mniejsze
“Pigwowiec z wątróbką” | sok z Rezerwatu jabłek | granita z pigwowca | suszona wątróbka
Większe
Sztuka mięsa | glazurowane żebro wołowe od Zaczyka | ziemniak | buraki
Słodkie
Miodownik | miód gryczany | rokitnik
Słodkie
Polskie słodkości
Cena
310,-
menu degustacyjnego
©2025 Hala Stulecia
Polityka prywatności Deklaracja dostępności Klauzule informacyjneProjekt i wykonanie: cięty język