Przekąski
Pasztet ze słonecznika
28,-
topinambur | piklowana szalotka
Krokiety rybne
28,-
wędzone szproty | sos tatarski
Wątróbka z indyka
28,-
pikantny majonez rakowy | limonka
Zestaw
78,-
3 przekąsek
Dania pierwsze
Tatar ze świecy
62,-
lubczyk | podsuszane pomidory | grzyby
Czernina bez krwi
42,-
serca gęsie | lane kluski | majeranek
Grzybowa na zakwasie
42,-
łazanki | śmietana | trufla
Kopytka dyniowe
41,-
twaróg | żurawina | kawa
Pstrąg łososiowy
59,-
emulsja ze szpiku | ikra z pstrąga | ogórecznik
Polskie pomidory
42,-
bazylia | pistacja | cukinia
Dania drugie
Sezonowany na sucho antrykot
189,-
domowe frytki | majonez | sałatka z pomidorów
Pierś z kurczaka w cieście francuskim
72,-
kurki | morela | duxelle grzybowe
Wege kaszanka
62,-
grzyby | jabłko | topinambur
Sandacz
98,-
raki | warzywa jesienne | aksamitka a
Policzki wieprzowe
81,-
puree ziemniaczane | kaszanka | czerwona kapusta
Desery
Muss czekoladowy
38,-
leśne jagody | beza
Tarta
38,-
daktyle | karmel | orzechy laskowe
Ekler
38,-
gorzka czekolada | śliwki | pomarańcze
Menu degustacyjne | Smaki Dawnego Wrocławia
Powitanie
Amuse bouche
Powitanie
pieczywo własnego wypieku | masło
Świeca wołowa
podsuszane pomidory | dolnośląskie grzyby
Polskie pomidory
bazylia | pistacja
Kopytka dyniowe
żurawina | kawa
Pstrąg łososiowy
gin | ogórek
Czernina bez krwi
serca z gęsi | jeżyna
Sandacz
raki | aksamitka
Antrykot
szpik | szalotka
Rokitnik
kogel-mogel
Ptyś
śliwka w porto | gorzka czekolada
Cena menu degustacyjnego
360,-
Menu degustacyjne oparte jest na lokalnych i sezonowych składnikach, dlatego niektóre pozycje mogą ulec drobnym zmianom w zależności od dostępności produktów. Uprzejmie prosimy też o informację przy rezerwacji, jeśli planują Państwo wybrać menu degustacyjne. Pozwoli nam to najlepiej przygotować się na Państwa wizytę i zapewnić najwyższą jakość serwisu.
©2022-2025 Hala Stulecia
Polityka prywatności Deklaracja dostępności Klauzule informacyjneProjekt i wykonanie: cięty język