Dania pierwsze
Tatar wołowy
42,-
piklowana cebulka perłowa | piana z wędzonego węgorza | gorczyca | rukiew wodna
Zabielana zupa rybna
34,-
kopytka z leszcza i troci | brokuł | żel z pomidora | koper
Letnie pomidory
29,-
bób | cukinia | pesto pistacjowe
Młode pory
34,-
emulsja z sera bursztyn | ziemniaki | aksamitka
Dania drugie
Kurczak pieczony zagrodowy
54,-
brokuł | piklowana cebula | sos tymiankowy
Pierogi z bryndzą
49,-
brązowe masło | kurki | szałwia | bób | relish pomidorowy | kozia gouda dojrzewająca 12 miesięcy
Troć wędzona
82,-
marchew z lawendą | młode ziemniaki | majonez homarowy | czarna porzeczka
Wieprzowina od Nowickiego
57,-
policzki wieprzowe | kluski ziemniaczane | puree kurki-morela | remolada z selera i jabłka
Sezonowany antrykot z Pniew
139,-
szpinak | sałatka z letnich pomidorów | demi glace | frytki
Polędwica wołowa z Pniew
169,-
szpinak | sałatka z letnich pomidorów | demi glace | frytki
Turbot z puree ziemniaczanym
149,-
szczypiorek | kurki | grzyby shimeji | podsuszane pomidorki
Desery
Lody ze szczawiu
28,-
fasola tonka | bez
Tarta
26,-
orzechowa
Ekler
28,-
jagody | kozi jogurt z Sernicy Dolnośląskiej
Menu barowe | przekąski
Krokiety z wędzonym węgorzem
29,-
sos z rabarbaru | kwiaty bzu | kwaśna śmietana
Gofry ziemniaczane
24,-
kawior z pstrąga | ogórek | crème fraîche
Tarta z kaszanką
27,-
kaszanka od Ciuły | czereśnie | kiszona czerwona kapusta | piklowany por | majonez lubczykowy
Tatar z serca wołowego
33,-
pieczarka portobello | młode buraki | czerwona cebula | crème de cassis | chleb ziemniaczany
Pasztet z królika
25,-
piklowana cebula | rabarbar | chleb żytni
Menu dziecięce
Rosół z makaronem
18,-
bulion | makaron
Panierowany kurczak
30,-
frytki lub młode ziemniaki | sałata masłowa
Nuggetsy z dorsza
36,-
frytki lub młode ziemniaki | ogórek kiszony
Lody i sorbety
6,50,-
1 gałka
Dodatki do dań
Sałata masłowa
10,-
ze śmietaną
Frytki
15,-
z sosem béarnaise
Pieczywo
10,-
własnego wypieku
Wkładka weekendowa
Sałatka
58,-
z polędwicą wołową
Schabowy ze świni Złotnickiej
49,-
młode ziemniaki w emulsji z sera bursztyn | okrasa z wędzonego szpiku | sałata masłowa
©2022 Hala Stulecia
Polityka prywatności Deklaracja dostępności Klauzule informacyjneProjekt i wykonanie: cięty język