Przekąski
Bigosik po wrocławsku
27,-
kiszona czerwona kapusta | ucho bzowe | boczek ze Świni Złotnickiej
Pączki ziemniaczane
27,-
krem truflowy | szczypiorek
Paprykarz
27,-
wędzony pstrąg | pomidory | papryka
Pasztet ze słonecznika
27,-
pieczarka | tymianek | VEGAN
Zestaw
72,-
trzy wybrane przekąski
Dania pierwsze
Tatar z polskiej wołowiny
60,-
wędzony węgorz | polskie wasabi | ogórki kiszone | piana z węgorza
Jajko z ekologicznej farmy w Parzynowie
38,-
szparagi z Magnicy | estragon | kruszonka | sos serowy | VEGE
Cepeliny
52,-
sarna | miechunka | sos myśliwski
Tatar z pstrąga z Zielenicy
56,-
rabarbar | ogórek | rzodkiewka | chrzan | GF
Zupa jarzynowa na perliczce
38,-
młode warzywa | tarta | koper
Dania drugie
Sztuka mięsa
112,-
żebro wołowe od Zaczyka | fioletowa marchew BBQ | botwina w occie | kluseczki ziemniaczane | demi glace
Troć wędrowna
98,-
sos szczawiowy | seler | dymka | białe szparagi z Magnicy | GF
Vege kaszanka
58,-
salsefia | jabłko | brunatna pieczarka | vege demi glace | VEGE GF
Faszerowana perliczka w cieście francuskim
89,-
juss z kurczaka | nowalijki
Szynka praska
68,-
peklowana biodrówka wieprzowa ze Świni Złotnickiej | jabłko | kaszanka od Ciuły | polskie wasabi | demi glace wieprzowe | GF
Polska dojrzewająca polędwica wołowa
169,-
domowe frytki | młode warzywa | sos béarnaise | demi glace | GF
Desery
Rabarbar
34,-
drożdże | wanilia
Ekler
34,-
orzech laskowy | czekolada
Mleczna czekolada
34,-
karmel | beza
Dodatki do dań
Pieczywo
14/20,-
chleb własnego wypieku | masło
Masło
5,-
porcja
Kawior Antonius
49,-
5g
Menu dla dzieci
Zupa pomidorowa
30,-
na rosole z królika | makaron jajeczny
Panierowana polędwica z dorsza atlantyckiego
52,-
frytki lub puree ziemniaczane | kiszone ogórki
Pierś z kurczaka zagrodowego w panko
48,-
frytki lub puree ziemniaczane | sałata masłowa ze śmietaną
Lody i sorbety
8,-
1 gałka | codziennie inne smaki
Menu degustacyjne | 5 dań
Amuose-bouche
małe co nieco na start
Tatar z siekanej wołowiny
chrzan polski | kawior Antonius | nasturcja
Jajko z ekologicznej farmy w Parzynowie
szparagi z Magnicy | estragon | kruszonka | sos serowy
Troć wędrowna
seler | dymka | nowalijki | szczaw
Sztuka mięsa
żebro wołowe od Zaczyka | fioletowa marchew BBQ | botwina w occie | demi glace
Rabarbar
drożdże | wanilia
Petit four
słodkie co nieco
Cena menu degustacyjnego
270,-
5 dań + amuse-bouche + petit four
©2022 Hala Stulecia
Polityka prywatności Deklaracja dostępności Klauzule informacyjneProjekt i wykonanie: cięty język