Przekąski
Gołąbki
29,-
kasza orkiszowa | grzyby | bulion z wędzonej cebuli i kiszonej kapusty
Paprykarz
29,-
marynowana makrela | papryka | pomidor | trybula | chips z chleba żytniego
Krokiet z pstrąga
29,-
pstrąg | botarga z gładzicy | sos tatarski | koper
Studzienina z nóżek
27,-
golonka od Nowickiego | chrzan | lubczyk | ocet spirytusowy
Gęsie pipki
33,-
konfitowane żołądki | wiśnia | sos musztardowy | brioche
Dania pierwsze
Tatar z marynowanej piersi z kaczki
48-
pierś z kaczki | kawior z derenia | gorczyca | orzech laskowy | szczypiorek
Śledź a'la Bismarck
36,-
marynowany śledź | wędzone ziemniaki | jabłko | piklowana cebula | rybna śmietana | chleb żytni
Zupa ogórkowa
32,-
kiszone ogórki | boczek od Nowickiego | kwaśna śmietana | tapioka | koper
Carpaccio z kalarepy
27,-
kalarepa | wegański smalec | rokitnik | orzechy laskowe
Szagówki
31,-
kopytka ziemniaczane | sos z sera Rubin | brokuł
Dania drugie
Seler
49,-
pieczony seler | ser z nerkowców | rodzynki | trufla | wegański demi glace
Żebro wołowe z Pniew
76,-
żebro wołowe | kiszona kalarepa | wędzone puree ziemniaczane | pieczona cebula | szczypiorek
Faszerowana przepiórka
72,-
przepiórka | kalafior | estragon | demi glace
Pstrąg kłodzki
56,-
pstrąg | potrawka z fasoli perłowej i białych warzyw | ogórek | zielenina
Polędwica wołowa z Pniew
169,-
polędwica wołowa | pasternak | pieczona pieczarka portobello | demi glace z musztardą | frytki | béarnaise
Desery
Tort "Napoleon"
29,-
karmelizowana biała czekolada | lody z papierówki
Arachid
29,-
czarna porzeczka | herbata Earl Grey
Topinambur
29,-
słonecznik | mleczna czekolada
Dodatki do dań
Sałata masłowa
10,-
ze śmietaną
Frytki
15,-
z sosem béarnaise
Pieczywo
12,-
własnego wypieku
©2022 Hala Stulecia
Polityka prywatności Deklaracja dostępności Klauzule informacyjneProjekt i wykonanie: cięty język